VoIP

VoIP staat voor Voice over IP en geeft aan dat de gesprekken over IP (internet) gaan. Dit kan middels een bestaande of nieuw aan te schaffen telefooncentrale. Clouding-IT heeft haar VoIP dienst laten certificeren voor de meest gangbare fabrikanten. In dit geval spreken we meestal over zogenaamde SIP-trunks welke ter vervanging dienen van bestaande ISDN verbindingen. Besparingen gelden dan niet alleen op de gesprekskosten maar ook op de abonnementskosten. Op deze manier kan u besparingen realiseren tot wel 50%.

Managed VoIP

In bepaalde gevallen wordt er helemaal geen centrale geleverd maar wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde IP-toestellen die zich aanmelden op een online platform (ook wel cloudtelefonie genoemd) ook deze dienst kan besparingen tot 50% realiseren.

Clouding-IT kan u ook technisch ondersteunen bij het implementeren van SIP-trunks, de aanschaf van een geschikte telefooncentrale of geschikte IP toestellen.

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice-over-Internet-Protocol en betekent in de praktijk zoveel als bellen over een computernetwerk zoals internet. Bij gebruik van VoIP is niet langer een analoge (PTSN) of digitale telefoonlijn (ISDN) nodig en kan naast spraak ook andere digitale informatie worden meegezonden. VoIP wordt ook weleens IP-telefonie of internettelefonie genoemd.

Kostenbesparend

Door lagere tarieven, virtuele telefooncentrale en door gebruik te maken van alternatieve infrastructuur t.o.v. bijvoorbeeld KPN lijnen.

Bereikbaar

In combinatie met bijvoorbeeld een Managed Firewall en dubbel uitgevoerde internetlijn bent u altijd bereikbaar.

Overal

Waar internet is kunt u gebruik maken van VoIP, gewoon bereikbaar op het telefoonnummer van uw kantoor.

Flexibel

Onze dienst veranderd mee met uw bedrijf, toestellen zijn aan te schaffen of af te nemen als Managed Service.